wpbf6fb837.png
wpfffcfc33.png
wp29d79c49.png














wp5533b116.gif
wpdebfb140.gif

K N G U

wpa410d6f1_0f.jpg

 

wp28f107f6.png
wp85dbe9d7.png

TEAM E.O.C.-S.G.F. TWEEDE in LUXEMBURG

turnster Beau Sieben wint brons op Internationaal toernooi

 

Afgelopen weekend namen 3 turnsters van EOC deel aan een internationaal toernooi, de Christmas Cup in het Luxemburgse Bettembourg. In de hoogste categorie maakten Stephanie van der Linden, Beau Sieben, en Lieze Boers hun internationale debuut.

Omdat de wedstrijd op zaterdagmorgen al om 8.00 uur begon, reisden de turnsters met trainster José Braat al op vrijdag naar de hoofdstad Luxemburg. Diezelfde middag brachten zij een kort bezoek aan de wedstrijdhal in Bettembourg, om alvast in wedstrijdsfeer te komen.

 

In de ochtendwedstrijd op zaterdag 13 december streden Lieze en Beau in de jeugdcategorie, in een deelnemersveld van 39 meisjes uit verschillende Europese landen. Voor Lieze verliep de start op het toestel brug niet echt naar wens, maar gelukkig herstelde zij zich tijdens de wedstrijd op de andere 3 toestellen. Vooral op vloer turnde zij overtuigend. Voor het eerst werden de EOC-turnsters volgens de officiële Olympische normen beoordeeld, en dat maakte het geheel extra spannend.

Beau Sieben startte goed op brug, met een mooie combinatie van twee C-elementen (hoge moeilijkheidsgraad). Een val van de evenwichtsbalk kostte haar helaas wat punten, maar op vloer en sprong turnde zij weer goed. In de uiteindelijke rangschikking bleek Beau op een verrassende derde plaats geëindigd te zijn, en was daarmee de beste Nederlandse turnster.

 

Een prachtige medaille was haar beloning, en natuurlijk de felicitaties van de ploeggenootjes en de meegereisde ouders. Lieze Boers wist alsnog een mooie 11e plaats te behalen.

In de middagwedstrijd was Stephanie van der Linden aan de beurt in de seniorencategorie. Haar eerste toestel was de balk. Zij turnde daarop naar volle tevredenheid o.a. een goede achterwaartse salto. Een goed vervolg kende zij op vloer en sprong, waar de gehoekte tsukahara over het pegases hoog scoorde. Nadat zij ook haar brugoefening had beëindigd, bezette Stephanie in een deelnemersveld van 21 turnsters een mooie 9e plaats.

Als team waren de resultaten zelfs nog beter. Jeugd- en seniorturnsters vormden samen 1 team. Voor de Nederlands-Deense combinatie EOC-Oosterhout en SGF-Skive bestond het team uit 2 senioren en 4 jeugdturnsters. Op elk toestel  telden de hoogste 4 scores, dus kleine mislukkingen konden door de teamgenootjes gecompenseerd worden. Dit leidde tot een plaats op het ereschavot, waar zij een grote trofee uitgereikt kregen voor de tweede plaats.

Ook voor de Deense turnsters was dit het eerste eremetaal op het Christmas-toernooi.

 

wpf98194be.png
wp31b12500.png
wpefa62461_0f.jpg
wp4b5cc3d5_0f.jpg
wp34d22e06_0f.jpg
wp5a943219.png